Kosten dak impregneren

Als je je dak hebt laten reinigen is een impregnerende behandeling een verstandige keuze. Bij ´impregneren´ wordt een vuil- en waterafstotend laagje aangebracht op het dak. Dit laagje zorgt ervoor dat vuil minder goed aan het oppervlak kan hechten. Mossen en algen kunnen dus minder snel terug groeien. En dat is goed nieuws. Want als mossen en algen vrij spel krijgen op het dak, zullen ze de dakpannen op de lange termijn aantasten en uiteindelijk beschadigen. Hierdoor zal de conditie van het hele dak achteruitgaan en zal het gevoelig worden voor de weersomstandigheden. Er zal bijvoorbeeld sneller een lekkage optreden. Dankzij een impregnerende behandeling krijgen mossen en algen dus minder kans om het dak te overwoekeren. Ook beschermt het impregnerende laagje tegen vocht. De minuscule gaatjes in de pannen worden namelijk dichtgesmeerd waardoor het water niet langer geabsorbeerd kan worden. In plaats daarvan spoelt het water van het dak af. En dat is heel gunstig, want een dak wat langdurig vocht absorbeert zal uiteindelijk poreus worden en gaan lekken. Dankzij impregneren is de kans op lekkage een stuk minder groot. De beschermende eigenschappen van een impregnerende behandeling maken dat het dak langer mee gaat en minder vaak gereinigd hoeft worden. En omdat het dak zo belangrijk is voor de rest van het huis, kun je wel stellen dat je eigenlijk je hele huis een plezier doet met een impregnerende behandeling. Het laagje zorgt bovendien voor een mooie en frisse uitstraling van het dak. En hiermee verhoog je indirect weer de waarde van je woning.

Wanneer kun je je dak laten impregneren?

We noemden het al even: impregneren volgt op het reinigen van het dak. Alleen als het dak honderd procent schoon is, heeft de behandeling zin. Jouw dakreinigingspecialist zal dus eerst het dak grondig moeten reinigen. Hierbij worden mossen, algen, vogeluitwerpselen en andere vuiligheid vakkundig verwijderd. Je zult merken dat zo’n eenvoudige reinigende behandeling al een wereld van verschil zal maken. Alle verkleuringen die in de loop der tijd zijn ontstaan zullen verdwijnen, en het dak krijgt zijn oorspronkelijke kleur weer terug. Daarna kun je kiezen voor een impregnerende behandeling. Zo kun je langer genieten van het resultaat van het reinigen, gaat het dak langer mee en is een nieuwe schoonmaakbeurt minder snel noodzakelijk.

Wat kost een impregnerende behandeling?

Een dak kun je alleen laten impregneren na een reiniging. Je betaalt dus altijd voor twee verschillende behandelingen. Hoeveel je hiervoor moet betalen is sterk afhankelijk van de specialist die je kiest. Ze hanteren allemaal weer een ander tarief. Het beste kun je daarom van tevoren even contact opnemen met verschillende aanbieders om te kijken wat welke specialist jou de beste prijs kan garanderen.

De prijsopbouw

De prijsopbouw van een impregnerende behandeling bestaat uit meerdere factoren. Het tarief wat de aanbieder rekent, geldt meestal per m2. Dus hoe groter het object, hoe hoger de prijs uitvalt. Als het dak van jouw woning uitzonderlijk hoog is, of bijzonder vormgegeven, kunnen er ook extra kosten in rekening worden gebracht. Dit komt omdat er dan wellicht een steiger moet worden gebouwd of een kraan moet worden gebruikt. Als je de reinigingsbehandeling door hetzelfde bedrijf uit laat voeren kun je soms een pakketprijs krijgen. Je betaalt dan over de gehele linie een lagere prijs. Omdat je het dan in één keer laat doen hoef je ook maar één keer voorrijkosten te betalen. Hiermee kun je toch flink wat goedkoper uit zijn.

Impregneren van het dak Kosten per m2
Impregnerende behandeling +- €5,-

Welke keuze beïnvloeden de prijs?

Zoals we al opmerkten: een gecombineerde behandeling is soms goedkoper. Je kunt er zelfs voor kiezen om ook de gevel mee te nemen. Daarmee bedoelen we dat het dak, inclusief de gehele gevel van het dak, wordt gereinigd en geïmpregneerd. Dan is je hele huis in één klap weer zo goed als nieuw. En het blijft natuurlijk een duurzame investering. Je hele huis is weer mooi schoon en beschermd tegen vuil en water. Uiteraard kost dit je wel meer geld. Er zijn echter veel reinigingsspecialisten die zowel het dak als een gevel kunnen behandelen. Vaak kun je dan wel een mooie deal krijgen, waarmee je flink bespaart op de totale kosten.

Hoe kan ik op besparen op een impregnerende behandeling?

Besparen op een impregnerende behandeling hoeft niet moeilijk te zijn. Als je in een rijtjeshuis woont zou je de kosten kunnen delen met je buren. Als je samen met één of meerdere buren besluit het dak te laten reinigen en impregneren kun je veel goedkoper uit zijn. Je deelt dan namelijk met z’n allen in de kosten. Je hoeft niet allemaal afzonderlijk de voorrijkosten te betalen en veel reinigingspecialisten zullen maar wat graag een mooi aanbod willen doen. En het leuke hiervan is dat niet alleen jouw huis weer als nieuw is, maar ook dat van de buren. Hiervan knapt de hele straat op en dat is natuurlijk weer heel goed nieuws voor de waarde van je huis.

Vergelijk offertes

Het laten reinigen en impregneren van je dak is een behoorlijke onderneming. Het is heel belangrijk dat het op de goede manier wordt uitgevoerd door iemand die zijn vak verstaat. Je wilt dus niet zomaar met de eerste de beste in zee. En ook al is het impregneren van je dak een duurzame investering, je wilt er een fatsoenlijke prijs voor betalen. Maar hoe weet je nu of een specialist over de juiste expertise beschikt en jou niet onnodig veel geld laat betalen voor de behandeling? De beste manier om hier mee om te gaan is door zoveel mogelijk dakreinigingspecialisten te benaderen voor meer informatie. Een vakman herken je aan het vermogen om jou van een betrouwbaar en eerlijk advies te voorzien. Ook zal hij graag jouw vragen willen beantwoorden. Een veel eenvoudigere manier is om via deze website offertes aan te vragen. Dit is gewoon vrijblijvend en kost het je niks. Het mooie is dat je dan de verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken en in één oogopslag kunt zien welke specialist jouw wensen begrijpt en een gunstige prijs vraagt voor zijn diensten.