Informatie, tips en advies over gevelreiniging.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

de gevel reinigen

Vandaag de dag betaal je de hoofdprijs voor je energie factuur. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen overwegen om hun huis te isoleren. Je dak is de meest gekozen vorm van isolatie. De reden hiervan is dat door je dak veel warmte verloren gaat aangezien de warmte omhoog trekt. Steeds meer mensen kiezen er echter ook voor om hun gevel te laten isoleren. Veel warmte gaat immers verloren door je muren heen, en hierdoor mis je veel wooncomfort. Wanneer je een gevel gaat isoleren kan dit op twee manieren; je kan kiezen om je gevel vanaf de binnenmuur te isoleren of vanaf de buitenmuur.

Wat kost gevelisolatie?

Gevelisolatie is een maatregel die in eerste instantie een behoorlijke investering is. Een investering verdien je ook weer terug door de loop der jaren, maar het is goed om te weten op welk kostenplaatje je ongeveer moet rekenen. We hebben daarom de meest gebruikelijke woonvormen op een rijtje gezet samen met de kosten voor binnenmuur – of buitenmuur isolatie.

Type woning en afmeting gevel Kostprijs binnenmuur isolatie Kostprijs buitenmuur isolatie
Appartement 25 vierkante meter Tussen 2.250 en 2.750 euro Tussen 3.050 en 3.550 euro
Tussenwoning 65 vierkante meter Tussen 6.050 en 7.050 euro Tussen 8.050 en 9.050 euro
Hoekwoning 65 vierkante meter Tussen 6.550 en 7.550 euro Tussen 9.050 en 10.0050 euro
2 onder 1 kap woning 100 vierkante meter Tussen 9.050 en 11.050 euro Tussen 12.050 en 14.050 euro
Vrijstaande woning 150 vierkante meter Tussen 15.050 en 16.050 euro Tussen 18.050 en 22.050 euro

De bovenstaande prijzen zijn inclusief de gebruikte materialen, de isolatie specialist die de isolatie komt aanbrengen en de BTW. Je kan er echter voor kiezen om het anders aan te pakken.

  • Als je handig bent aangelegd. Wanneer jij zelf handig bent in het isoleren van je huis zou je deze klus natuurlijk zelf kunnen doen. Vooral binnenmuur isolatie is een karwei wat je zelf nog zou kunnen uitvoeren. Denk er daarbij echter wel aan dat je vaak werkt met gevaarlijke materialen. Glaswol platen kunnen schadelijk zijn wanneer je glaswol deeltjes inademt. Je moet daarom goede bescherming dragen tijdens dit karwei.
  • Als je alles graag uit handen geeft. Ben jij geen ster in het isoleren van je woning of geef je de hele zaak graag uit handen, dan kies je ervoor om de isolatie specialist in te huren. Bij buitenmuur isolatie is dit sowieso aan te bevelen omdat het hier een specialistisch karwei betreft waarbij de isolatie goed verdeeld in je spouwmuur moet worden gespoten.

De prijsopbouw van gevelisolatie

Wanneer je een gevel gaat isoleren hangt de totale prijs af van een aantal factoren. Hoeveel jij betaalt hangt dan ook af van de keuzes die jij maakt wanneer je gaat isoleren. We hebben de belangrijkste keuzes voor jou op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: zelf doen of laten doen. De bovengenoemde prijs is opgebouwd uit de factoren: prijs isolatiemateriaal, prijs van benodigde apparatuur en kosten arbeidsloon. Het materiaal is ongeveer 36 procent van het totale kostenplaatje. Het arbeidsloon is 59 procent, en de kosten van de machines bedragen 5 procent. Zelf doen levert dus een flinke besparing op. Wanneer het gaat om isolatie van de binnenkant is dit zeker een mogelijkheid. Je zal in dat geval echter wel zelf de machines moeten huren en beschermende kleding moeten aanschaffen.
  • Keuze 2: welke isolatie laat je aanbrengen. Binnenmuur isolatie zorgt ervoor dat er van binnenuit geen kou meer naar buiten kan ontsnappen. Deze isolatie gebeurt vaak via platen die tegen je binnenmuur worden bevestigd. Je verliest hierdoor echter wel woonoppervlak. Bovendien kan via je spouwmuur altijd nog kou en vocht van buiten naar binnen trekken in je muur. Je kan hierdoor last krijgen van opkruipend vocht wat voor een onaangenaam leefklimaat zorgt. Buitenmuur isolatie gebeurt van buitenaf. Er worden extra isolatieplaten tegen je buitenmuur geplaatst of er wordt een impregneer laag aangebracht waardoor er geen kou van buitenaf meer in je woning binnen kan komen.
  • Keuze 3: extra mogelijkheden. Wanneer je kiest voor binnenmuur isolatie zal je binnenmuur na het plaatsen van de isolatie weer moeten worden geschilderd of behangen. Je kan ervoor kiezen deze werkzaamheden zelf te doen, maar je kan er ook voor kiezen om deze zaken door de specialist te laten doen. Deze mogelijkheden komen dan bovenop de kostprijs.

Interessante bespaartips

Je gevel isoleren is een maatregel waar nogal een kostenplaatje aan vast zit, en het is dan ook handig om te weten dat er op een eenvoudige manier kan worden bespaard bij het laten aanbrengen van gevel isolatie.

  • Subsidie en premies. Wanneer je gevelisolatie laat aanbrengen kies je voor een isolerende maatregel aan je woning. De lokale en landelijke overheid hebben hiervoor diverse subsidie maatregelen in het leven geroepen. Jouw woning zorgt na de isolatie immers voor minder CO2 uitstoot omdat je minder hoeft te stoken. Je isolatiewaarde neemt enorm toe vergeleken met de vroegere situatie.
  • Combineer meerdere projecten. Wanneer je kiest om je gevel te laten reinigen kan je tegelijk kiezen om deze te laten impregneren. Op deze manier hoeft er slechts één keer apparatuur en steigermateriaal te worden gehuurd. Je bespaart hierdoor behoorlijk op je rekening.
  • Werk samen met je buren. Als jij kiest om samen met je buren isolatie maatregelen te laten treffen aan jullie woning kunnen jullie behoorlijk besparen op de totale kosten. De isolatiespecialist hoeft immers minder vaak voor te rijden en ook de apparatuur dient slechts éénmalig te worden gehuurd. Al met al kan je op deze manier kwantumkorting bedingen.
  • Denk aan de vergunning. Wanneer je buitenmuurisolatie laat aanbrengen verandert het aangezicht van je woning. Je zal dus een vergunning moeten aanvragen bij je gemeente, en die vergunning kost geld. Niet direct een besparing dus. Wanneer je echter geen vergunning aanvraagt bij je gemeente zou je zomaar een flinke boete kunnen krijgen en die kosten zijn vele malen hoger dan de kosten van de vergunning. Bovendien is het eenvoudiger om de subsidie aan te vragen bij de gemeente wanneer zij weten dat jij gevelisolatie hebt aangebracht.

Vraag offertes op

Gevelisolatie is een investering die je met een paar jaar hebt terugverdiend. Je hoeft echter geen jaren te wachten om te besparen op je aanschaf. Met één klik op de onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend een aantal offertes op bij lokale leveranciers zodat jij direct kan zien waar je de laagste prijs betaalt. Je kan besparen tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?